Blog

Άρθρα – Δημοσιεύσεις

Πελματιαία απονευρωσίτιδα – του Ανδρέα Μπογιόπουλου

 

Ο πόνος στην πτέρνα στο έσω και κάτω μέρος της οφείλεται στην πελματιαία απονευρωσίτιδα στην φλεγμονή δηλαδή της ανατομικής δομής (ινώδης ταινία συνδετικού ιστού) που εκφύεται από την πτέρνα και φτάνει μέχρι την αρχή των δακτύλων, η οποία ονομάζεται πελματιαία απονεύρωση.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα – του Ανδρέα Μπογιόπουλου

 

Τo Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα (ΣΚΣ) είναι μια παθολογία που εκδηλώνεται με μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, υπαισθησία, καυσαλγία και πόνο κυρίως στα δάκτυλα του χεριού (αντίχειρας, δείκτης, μέσος και μισός παράμεσος).

Τενοντίδα στον αντίχειρα – του Ανδρέα Μπογιόπουλου

 

Ο πόνος στον καρπό, στο σημείο που ενώνεται με τον αντίχειρα, ο οποίος δυναμώνει ακόμη περισσότερο όταν ο αντίχειρας κινείται, π.χ. για να πιάσουμε ένα αντικείμενο, αλλά και σε όλες τις κινήσεις του καρπού όπως η περιστροφή, η έκταση και η κάμψη, είναι το κύριο σύμπτωμα του συνδρόμου De Quervain.

Ρήξη Αχίλλειου Τένοντα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – του Ανδρέα Μπογιόπουλου

 

Ο αχίλλειος τένοντας είναι ο πιο δυνατός τένοντας του ανθρώπινου σώματος και είναι απαραίτητος για τη βάδιση, για το τρέξιμο και τα άλματα — του Ανδρέα Μπογιόπουλου – Ορθοπεδικού χειρουργού

Κότσι στο πόδι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ή ΒΛΑΙΣΟΣ ΜΕΓΑΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ή HALLUX VALGUS Το κότσι στο πόδι είναι μια παραμόρφωση του άκρου ποδός που αφορά το μεγάλο δάκτυλο..

Ρήξη δικεφάλου – Επέμβαση – Αποκατάσταση

 

του Ανδρέα Μπογιόπουλου – Χειρουργός Ορθοπαιδικός  Ρήξη του δικέφαλου βραχιόνιου μυός περιφερικά Ο δικέφαλος βραχιόνιος μυς βρίσκεται στο πρόσθιο μέρος..

Τι είναι ο «εκτινασσόμενος δάκτυλος» – Αιτία, διάγνωση και θεραπεία

 

του Ανδρέα Μπογιόπουλου – Χειρουργός Ορθοπαιδικός. Ο «εκτινασσόμενος δάκτυλος»  ΣΤΕΝΩΤΙΚΗ ΤΕΝΟΝΤΟΕΛΥΤΡΙΤΙΔΑ ή ΔΑΚΤΥΛΟ ΔΙΚΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ) είναι μια συχνή παθολογία των δακτύλων του χεριού.

Ο ιατρός με την πολυετή πείρα του και τη συνεχή εκπαίδευσή του παρέχει στους ασθενείς του εξειδικευμένες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Δραστηριοποιείται ιδιωτικά στα ιατρεία του στα Ιωάννινα και τη Γλυφάδα.

Ιατρείο Ιωαννίνων

Τρικούπη Χαριλάου 11,
Ιωάννινα,
Τ.Κ. 45332

Ιατρείο Γλυφάδας